Ploile aduse de codul portocaliu au inundat peste zeci de case, după ce râurile au ieşit din matcă. Cea mai gravă situaţie a fost la Horodnic de Jos, unde patru oameni au fost evacuaţi dintr-o locuinţă. Apa ajungea până la genunchi. Însă în unele locuri şuvoaiele erau aproape de înălţimea unui gard.

Oamenii au ieşit din case doar cu hainele de pe ei şi au reuşit să îşi salveze animalele. Echipajele ISU au intervenit pentru a scoate apa din curţile localnicilor.

Pe şosele, maşinile abia au putut înainta prin apă.

„De când sunt eu, eu am 90 de ani, de când sunt nu am văzut aşa ceva. Am avut cartofi, toţi i-o rupt, fasole, mazăre, ardei, ceapă. Şura o distrus-o de tot”, a spus o femeie.

În mai puţin de jumătate de oră, o furtună a făcut ravagii în comuna Ileanda din Sălaj. Stâlpii de înaltă tensiune au fost puşi la pământ de vijelia care s-a abătut asupra localităţii. Culturile stenilor au fost ruinate.

„A venit o vijelie foarte mare, de formă turbionară şi a rupt pomii prin grădină, prunii, via, ţigle o mai luat de pe acoperişuri”, a spus un localnic din Podişu, comuna Ileanda.

„A distrus magazia pe care o aveam, plus tot ce aveam înăuntru, deci eu nu am mai văzut aşa ceva niciodată”, a adăugat un locuitor din Dăbâceni.

În total, 21 de sate au rămas fără curent electric. A plouat torenţial ore în şir. Vijelia a pus la pământ brazii de pe zece hectare de pădure.

„S-au înregistrat importante pagube în special la liniile de transport energie electrică unde au căzut la pământ zece stâlpi de medie tensiune şi şase de înaltă tensiune. Culturile de porumb foarte afectate din cauza grindinei, gheaţa avea mărimea unei nuci medii, nu foarte mari, dar nici mică”, a declarat viceprimarul comunei Ileanda, Lar Cornel.

Nici astăzi judeţul Sălaj nu va scăpa de ploi.