Un membru al conducerii Disney, care a solicitat protecţia anonimatului, a declarat că autorul atacului, Omar Mateen, a vizitat Walt Disney World în luna aprilie.

„Din păcate, trăim într-o lume de incertitudini şi trebuie să sporim măsurile de securitate pe proprietăţile noastre”, a subliniat într-o declaraţie o purtătoare de cuvânt a Disney, Jacquee Wahler.

Măsurile includ detectoare de metale, câini, dar şi „mijloace mai puţin vizibile, care folosesc cele mai recente tehnici de securitate”, a adăugat ea.

Directorul FBI, James Comey, a declarat că anchetatorii au încercat să verifice dacă Omar Mateen a vizitat Disneyworld şi alte locaţii ca posibile ţinte ale atacurilor.

Revista dedicată celebrităţilor People a indicat pe site-ul său, citând o sursă anonimă din poliţie, că Mateen a vizitat parcul din Orlando alături de soţia sa, Noor Zahi Salman. Aceasta le-ar fi declarat autorităţilor că soţul ei analiza posibilitatea unui atac.

Duminică, Omar Mateen a deschis focul în clubul Pulse, frecventat de comunitatea LGBT din Orlando, unde a ucis 49 de persoane şi a rănit alte 53.