„Toată lumea l-a putut auzi vorbind la 911 (numărul de urgenţă) şi spunând că motivul pentru care face acest lucru este pentru că voia ca America să oprească bombardarea ţării sale”, a declarat Patience Carter într-o conferinţă de presă la spitalul din Orlando.

„Şi în convorbirea lui, el a jurat credinţă SI, gruparea jihadistă Statul Islamic”, a adăugat tânăra, rănită mai ales la picior în măcelul ce a făcut 49 de morţi şi 53 de răniţi.

„Apoi el a vorbit direct cu noi în toalete şi a spus este cineva negru aici?”, a povestit dna Carter, ea însăşi de culoare.

„Mi-a fost prea frică să răspund, dar un bărbat afro-american în cabina de toaletă a răspuns da, suntem şase sau şapte. Iar bărbatul înarmat i-a răspuns la rândul său ştiţi că nu am nicio problemă cu negrii”, când este vorba despre ţara mea.

Din acel moment, „motivul său era foarte clar pentru noi. Am ştiut că nu se va opri să tragă până când nu va fi ucis”, a spus tânăra, adăugând că ucigaşul puternic înarmat nu voia să audă telefoanele sunând sau sunet de S. „De fiecare dată când suna un telefon sau se auzea un mesaj text, el spunea de unde vine? Opriţi!”.

Înainte de asaltul poliţiei de elită SWAT, el a mai „făcut o declaraţie spunând că poliţia va veni să ne atace, dar este bine că sunt lunetişti afară”.