Familiile încercau sa scape de huliganii ruşi în măşti, care au spart şubredul cordon de securitate de pe stadionul din Marsilia, după alte lupte care au durat câteva ore în centrul istoric al oraşului.

În a treia zi de tulburări au avut de suferit zeci de fani englezi, şase – serios. Doi au fost în stare critică, dar medicii au reuşit sa-i stabilizeze.

„Cu toate acestea, nu toţi fanii englezi sunt nevinovaţi. Ei au băut şi au căutat scandal cu forţele de ordine. Ieri, după meciul Rusia-Anglia, huliganii din Rusia se bucurau de succesul atacului orchestrat. Publicaţia scrie ca startul ciocnirilor a fost dat de un pistol de semnalizare care a fost introdus ilegal pe stadion. Şi asta în pofida masurilor excepţionale de securitate introduse de Franţa.

„Câteva minute mai târziu [după lansarea rachetei de semnalizare] un grup mare de ruşi a năvălit în sectorul destinat fanilor neutri, unde o mulţime de oameni erau suporteri ai naţionalei engleze. Cei din urmă au fost nevoiţi sa fuga pentru a scăpa de huligani”, scriu autorii.

„Totul a fost planificat cu exactitate, – a spus Jamie Gibson, un puşti în vârstă de 13 ani, care a vizitat meciul împreună cu tatăl său. – Aveau pe feţe măşti. Îmi era frică că vor veni după noi. Fanii englezi au încercat să ajungă la ieşire, dar alţi ruşi nu ii lăsau, a fost o ambuscadă”.

Martorii îşi amintesc că huliganii ruşi strigau: „Za naşu Maşu! (Pentru Maşa noastră!)”, referindu-se la Maria Şarapova, descalificata pe doi ani pentru utilizarea de substanţe interzise.