"Din când în când, nave americane sunt trimise în Marea Neagră. În mod evident, nu aprobăm acest lucru şi în mod negreşit va duce la adoptarea unor măsuri de răspuns," a declarat Andrei Kelin, şeful Departamentului de Cooperare europeană al Ministerului rus de Externe, citat de Sputnik News online.

Presa de stat din Rusia a relatat că distrugătorul american USS Porter a intrat în Marea Neagră, în urmă cu câteva zile, însă această mişcare a provocat îngrijorare la Moscova, deoarece nava a fost recent echipată cu un nou sistem de rachete.

Distrugătorul din clasa Arleigh Burke va efectua "operaţiuni obişnuite în timpul unei desfăşurări de rutină," se afirmă într-un comunicat al Flotei a Şasea americane, citat de Sputnik News, în care se mai precizează că"navele americane efectuează în mod regulat manevre în regiunea Mării Negre, pentru a promova pacea şi stabilitatea".

Potrivit Flotei a Şasea, distrugătorul USS Porter mai are misiunea de a "îmbunătăţi securitatea maritimă şi stabilitatea, pregătirea şi capabilităţile navale împreună cu statele aliate şi partenere," nava fiind desfăşurată în cadrul Operaţiunii Atlantic Resolve.

Flota a Şasea reprezintă comandamentul forţelor navale americane în Europa şi Africa, sediul central fiind la Napoli, în sudul Italiei.