„Rusia nu poate bloca NATO. Nu poate impune veto (pe aderarea unor noi membri) în NATO. Cu toate acestea, războiul din Ucraina a arătat că, în scopul păstr[rii influenţei în regiune, Rusia este gata să activeze oricare dintre conflictele îngheţate din ţările vecine. Ea este gata să destabilizeze jumătate din continentul eurasiatic, daca are nevoie”, – a spus preşedintele georgian.

Potrivit politicianului, încercările de a prezice unde va lovi din nou Rusia sunt inutile. Margvelashvili spune că cea mai bună soluţie ar fi un sistem eficient de avertizare timpurie în regiune. El a remarcat, de altfel, că NATO regândeşte în prezent obiectivele sale şi încearcă să-şi revizuiască politica.

„Rusia este unul dintre factorii care influenţează procesul de transformare a NATO”, crede politicianul.

Anterior, asistentul adjunctului Secretarului Apărării pentru Rusia, Ucraina şi Eurasia a fost de acord cu raportul din februarie al centrului de cercetare RAND, că în acest moment NATO nu are suficiente resurse pentru a se confrunta Rusia în ţările baltice şi că Kremlinul va avea nevoie de 60 de ore pentru a captura Tallinn şi Riga.