Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Buzău au declarat pentru MEDIAFAX că pericolul pe DN2, acolo unde un tir încărcat cu butelii a luat foc, a fost foarte mare iar pompierii au acţionat doar de la distanţă, traficul dintre Urziceni şi Buzău fiind blocat.

Potrivit ISU Buzău, şase autospeciale intervin pentru stingerea incendiului la tirul încărcat cu 800 de butelii. Conform sursei citate, populaţia din zonă a fost evacuată.

„Comitetul local pentru situaţii de urgenţă a decis evacuarea populaţiei pe o distanţă de aproximativ 500 de metri” a mai spus George Creţu.
Poliţia Rutieră a blocat traficul în zonă.

„A fost închisă circulaţia la intersecţia DN1 B cu DN 2, la Hanu lui Tinţă. Maşinile au fost deviate pe alte rute ocolitoare. În plus, ce autoturisme vin dinspre Ialomiţa, de exemplu, nu se permite intrarea în judeţul nostru. Apelul pe 112 nu a fost de accident de circulaţie. S-a anunţat că un autocamion încărcat cu butelii a luat foc” a declarat Doiniţa Mihalache, purtător de cuvânt IJP Buzău, pentru MEDIAFAX.

Potrivit prefectului de Buzău, incendiul a pornit de la anvelope, ulterior extinzându-se la partea din spate a tirului.