„Suntem într-o perioadă serioasă şi asta este o funcţie importantă. Nu vorbim de entertainment. Nu este un reality show. Fiecare candidat, fiecare nominalizat trebuie să fie supus unei examinări minuţioase şi unor standarde riguroase”, a declarat Barack Obama, transmite AFP.

Liderul SUA a evitat timp de câteva zile să comenteze poziţia lui Donald, după ce miliardarul a rămas singur în cursa pentru nominalizarea Partidului Republican.

„Declaraţiile sale trebuie să fie analizate minuţios şi cred că este important pentru noi să luăm în serios afirmaţiile pe care le-a făcut în trecut”, a adăugat Barack Obama.

Recent, miliardarul a făcut o altă declaraţie controversată când a precizat că aliaţii NATO ar trebui să plătească mai mult pentru propriile sisteme de apărare construite de americani, ceea ce ar putea să slăbească poziţia SUA ca lider militar al lumii. O altă reacţie a venit din partea secretarului de stat John Kerry, care a anunţat în faţa absolvenţilor de la Universitatea Northeastern că: ”Donald Trump este cel mai mare coşmar al nostru”

Contracandidaţii lui Donald Trump, Ted Cruz şi John Kasich, s-au retras aproape simultan din cursa pentru nominalizarea republicană, ceea ce a dus şi mai mult la divizarea partidului. Preşedintele republican al Camerei Reprezentanţilor, Paul Ryan, a refuzat să-l susţină public pe miliardar. Totodată, ultimii doi preşedinţi republicani, George W. Bush şi George H.W. Bush, au refuzat să-i acorde miliardarului sprijinul lor.