Toate bunurile confiscate aparţin fraţilor Luigi, Antonio şi Salvatore Righi, despre care se crede că ar avea legături cu puternicul clan Contini din cadrul Camorrei, mafia napolitană, a relatat Ansa. Cel de-al patrulea antreprenor în cauză, Alfredo Mariotti, este bănuit că ar fi un vechi asociat al clanului, care l-ar fi ajutat să-şi extindă afacerile în capitala italiană în anii 1990.

Toţi patru sunt acuzaţi de spălare de bani, potrivit procurorilor Direcţiei Antimafia din Roma, care a ordonat efectuarea raidului.

Cei trei fraţi Righi au fost arestaţi sub acuzaţia de asociere cu mafia în etapa iniţială a anchetei în ianuarie 2014 şi de la ei au fost confiscate pentru prima dată, câteva luni mai târziu, circa 25 de proprietăţi, precum şi restaurante şi cafenele cunoscute din centrul Romei.

Carabinierii au efectuat următoarea operaţiune joi. Într-un comunicat, se afirmă că, în cursul raidului, au fost confiscate bunuri ce includ 28 de magazine şi cafenele, 41 de proprietăţi şi 77 de firme, plus circa 300.000 de euro sub formă de cash.