Automobiliştii, transporturile în comun şi pietonii s-au oprit pentru a se reculege, inclusiv pe marile artere rutiere. De asemenea, două minute de reculegere au fost ţinute şi în instituţiile de învăţământ din Israel. 

Toate canalele de radio şi televiziune israeliene, care începând de miercuri seară au difuzat mărturii şi documentare despre genocidul contra evreilor, şi-au suspendat şi ele emisia. 

Preşedintele israelian Reuven Rivlin a declarat miercuri seară, în timpul unei ceremonii oficiale organizate la memorialul Yad Vashem, că statul nu ia toate măsurile aflate la dispoziţie pentru a se ocupa de supravieţuitorii Holocaustului.

Circa 189.000 de supravieţuitori ai Holocaustului trăiesc în prezent în Israel, printre care 45.000 sub pragul sărăciei. 

Israelul a votat în 2007 o lege prin care au fost extinse ajutoarele pentru supravieţuitorii Holocaustului, însă ele nu sunt suficiente pentru a asigura un nivel de trai decent, potrivit asociaţiilor de ajutorare a supravieţuitorilor.

„Ceea ce a condus la Holocaust este incitarea la ură contra Israelului, practică ce continuă şi în zilele noastre'', a declarat premierul israelian Benjamin Netanyahu.

„Antisemitismul nu a dispărut odată cu moartea lui Hitler; propaganda în lumea occidentală contra Israelului nu este o otravă mai puţin puternică decât cea reprezentată de islamul extremist'', a adăugat el.