Marine Le Pen a denunţat imediat într-un comunicat afirmaţiile „foarte grave care demonstrează o ingerinţă în problemele interne, pe cât de exagerată, pe atât de umilitoare pentru Franţa, şi care dezvăluie un adevăr crud: cel al supunerii Franţei de către Germania”.

Marine Le Pen critică în mod constant tutela pe care ar exercita-o Germania asupra Uniunii Europene şi Franţei.

„Pentru a-şi permite asemenea cuvinte, trebuie ca într-adevăr cancelarul german să considere definitiv Franţa zonă-tampon care protejează frontierele germane şi pe Francois Hollande vicecancelarul său, altfel atât de slab încât trebuie chiar ajutat, la el acasă, să lupte împotriva principalului partid de opoziţie”, a ironizat deputata franceză.

„Din păcate, nicio reacţie oficială franceză nu va veni să protesteze împotriva acestei ingerinţe manifeste a şefei guvernului german în afacerile democratice ale poporului francez”, a spus Marine Le Pen.

Extrem de critică faţă de Germania, Marine Le Pen a calificat-o anul trecut pe Angela Merkel drept împărăteasă şi a acuzat-o că „încearcă să impună o imigraţie clandestină, cu bastonul, în toată Europa, după ce i-a impus ordinea sa financiară''.

„Voi încerca să contribui la a face ca alte forţe politice să fie mai puternice decât Frontul Naţional, în măsura în care se poate face acest lucru din străinătate'', a declarat lidera conservatorilor germani, marţi, cu ocazia unei vizite la Liceul Francez din Berlin. „Trebuie să veghem la aceea ca Europa să fie un proiect pe care oamenii să-l înţeleagă'', a estimat Merkel. Este necesar ca oamenii să vadă „că este mai bine cu Europa decât fără Europa'', a subliniat ea.

Frontul Naţional şi partidul german de extremă dreapta Alternativa pentru Germania (AfD), care au poziţii diferite cu privire la problemele economice, de exemplu, se caracterizează ambele printr-un discurs antieuropean.