Cel puţin trei persoane, între care un pompier, au murit noaptea trecută în timpul unor inundaţii violente în regiunea Wuerttemberg din sud-vestul Germaniei.

Autorităţile locale au declarat că atât pompierul, cât şi o altă victimă a inundaţiilor erau implicaţi în acţiuni de salvare, când au fost surprinşi de ape. De asemenea, una dintre persoane a murit într-o parcare subterană din oraşul Weissbach, iar printre salvatori ar mai putea exista victime.

În acelaşi timp, Franţa este sub cod portocaliu de furtuni. În regiunea Loire-Atlantique şoselele au fost acoperite de un strat gros de grindină, iar pe alocuri, bucăţi de gheaţă uriaşe au blocat străzile.

A fost nevoie de scoaterea utilajelor de deszăpezire pentru curăţarea drumurilor, iar un hipermarket a fost evacuat.

De la est la vest, furtunile au traversat în weekend o mare parte din Franţa. În centrul ţării, mai multe sate au fost inundate în doar un sfert de oră. Meteorologii francezi au avertizat că în mai multe regiuni vor cădea precipitaţii însumând între 40 şi 60 de litri pe metru pătrat şi, pe alocuri, grindină. Există şi risc de viituri pe Loara şi afluenţii săi.