Şeful diplomaţiei ruse a afirmat că închiderea graniţei Turciei cu Siria a devenit o chestiune urgentă, exprimând totodată îngrijorarea Rusiei în legătură cu bombardamentele lansate de Turcia în Siria.

Serghei Lavrov a reiterat faptul că pentru Moscova „nu există nicio politică alternativă la soluţionarea crizei siriene".

La rândul său, emisarul ONU pentru Siria, Staffan de Mistura i-a cerut marţi şefului diplomaţiei ruse, Serghei Lavrov, „să se asigure că încetarea ostilităţilor este din nou pe drumul cel bun" în Siria.

„Trebuie să ne asigurăm că încetarea ostilităţilor este din nou pe drumul cel bun", i-a spus el lui Lavrov la începutul întrevederii lor, conform imaginilor difuzate de televiziunea rusă.

Emisarul ONU a declarat că a cerut ajutor „atât Rusiei, cât şi Statelor Unite ale Americii, în calitate de copreşedinţi ai Grupului de sprijin internaţional pentru Siria şi susţinători ai acordului de încetare a focului" pentru a încerca să restabilească un acord de încetare a focului „muribund”.