Aflat într-o vizită în capitala sârbă, García-Margallo a remarcat, după întâlnirea cu omologul său sârb Ivica Dacic, că 2016 marchează centenarul relaţiilor diplomatice sârbo-spaniole, subliniind că sprijinul Madridului pentru integritatea teritorială a Serbiei este un pilon esenţial.

De asemenea, Spania susţine demersurile Serbiei în vederea aderării acestei ţări la Uniunea Europeană, a spus oficialul spaniol, care a ţinut să precizeze că există potenţial pentru dezvoltarea relaţiilor economice dintre Madrid şi Belgrad.

Nivelul cooperării economice dintre Serbia şi Spania este foarte scăzut, a afirmat la rândul său Ivica Dacic. Valoarea schimburilor economice bilaterale a fost anul trecut de 340 de milioane euro.

Spania a investit peste 125 de milioane de euro în Serbia începând din 2005, inclusiv 40 de milioane de euro în donaţii, şi există potenţial pentru consolidarea acestei cooperări, a accentuat şeful diplomaţiei sârbe.

„Spania a fost mereu alături de Serbia, pe care a susţinut-o în lupta împotriva independenţei, declarate ilegal, a Kosovo şi cu privire la integrarea europeană, iar acest lucru nu trebuie să-l uităm niciodată”, a declarat Dacic.

Pe agenda discuţiilor dintre cei doi miniştri s-au mai aflat combaterea terorismului şi criza migranţilor în Europa.