Potrivit acesteia, percheziţiile au început de la ora locală 5:00 an (3:00 GMT).

O sursă din apropierea acestui dosar a declarat în luna februarie că Fiscul francez vrea să recupereze impozite restante de 1,6 miliarde de euro de la gigantul american, o sumă care nu a fost confirmată încă în mod oficial de Ministerul francez de Finanţe.

Google şi alte mari companii multinaţionale americane precum Amazon sau Facebook sunt acuzate în mod frecvente că evită plata impozitelor, atât în SUA cât şi în Europa, prin instalarea în ţări unde regimul fiscal este mai favorabil. În replică, companiile susţin că este vorba de tehnici de „optimizare fiscală". Sediul european al Google este în Irlanda, o ţară unde impozitele pe companii (12,5%) sunt unele din cele mai reduse din Uniunea Europeană.

În luna ianuarie a acestui an, Google a acceptat să plătească Guvernului britanic suma de 130 de milioane de lire sterline reprezentând arierate fiscale pentru perioada cuprinsă între luna ianuarie 2005 şi luna iunie 2015, însă suma a fost amplu criticată ca fiind una derizorie.

În schimb, ministrul francez de Finanţe, Michel Sapin, a exclus posibilitatea ca Franţa să ajungă la un acord cu Google cu privire la valoarea arieratelor fiscale, aşa cum a făcut Guvernul britanic, precizând că în cazul Franţei sumele sunt „mult superioare" sumei de 172 milioane de euro prevăzute în acordul convenit de autorităţile britanice.