Cele două atentate au avut loc în cartierul Khor Makasr, nu departe de aeroportul din Aden, unde rutele de acces au fost închise de forţele de securitate.

În cursul dimineţii, un sinucigaş şi-a detonat centura explozivă în mijlocul a zeci de tineri strânşi în faţa unui centru de recrutare din Khor Maksar, provocând cel puţin 34 de morţi şi mai mulţi răniţi, a declarat generalul Nasser Al-Sarei, şeful forţelor speciale din Aden.

La scurt timp, o explozie puternică a zguduit baza militară Badr. „Cel puţin şapte militari au fost ucişi în explozia din interiorul bazei", a declarat generalul, precizând că „dispozitivul a fost activat la distanţă şi a vizat un grup de soldaţi”.

Potrivit unor surse spitaliceşti, bilanţul victimelor celor două atentate s-ar putea agrava, „din cauza numărului mare de răniţi”.

Aden, capitala „provizorie” a guvernului preşedintelui Abd Rabbo Mansour Hadi, aflat în război cu rebelii şiiţi houthi de peste un an, este scena unor atacuri armate frecvente, revendicate de grupări jihadiste sau atribuite acestora.