La evenimentul de Palatul Regal au participat între 500 şi 600 de persoane, printre care s-au aflat familii ale victimelor şi ale celor răniţi, membri din forţele de securitate şi din serviciile de urgenţă, precum şi numeroşi politicieni.

Regele Filip, regina Mathilde şi premierul Charles Michel au adus un omagiu victimelor şi au mulţumit medicilor şi forţelor de securitate pentru efortul lor de a salva cât mai mulţi dintre oamenii care în dimineaţa zilei de 22 martie s-au aflat la aeroportul Zaventem sau în staţia de metrou Maelbeck, unde în total trei terorişti islamişti kamikaze şi-au detonat încărcăturile explozive.

Ceremonia de duminică a fost deschisă de solistul belgian Getch Gaetano cu melodia 'Imagine', a lui John Lennon, pe care belgienii au cântat-o a doua zi după atentate în Piaţa Bursei din Bruxelles, piaţă devenită un fel de memorial al victimelor atentatelor.

Unul dintre momentele cele mai emoţionante ale ceremoniei a fost rostirea numelor celor 32 de victime de către Eddy Van Calster şi Kristin Verellen, soţul şi soţia a două dintre ele. „Pentru noi ceasul s-a oprit. Tristeţea este profundă şi încă sunt multe întrebări fără răspuns”, a afirmat Kristin Verellen, în timp ce unul dintre răniţii în atentatul de la metrou, Dominique Denoel, a mărturisit că a avut intenţia să se mute din Bruxelles, dar ulterior s-a răzgândit, întrucât a apreciat că o asemenea decizie ar echivala cu 'fuga de responsabilitate'. 'Am uitat să ţesem legături sociale, mai ales cu populaţia imigrantă', a mai spus această persoană rănită în urma atacului comis de un kamikaze islamist stabilit în Belgia.

Şi regele Filip a menţionat în discursul său că răspunsul societăţii belgiene în urma atentatelor nu a fost ura, ci solidaritatea şi responsabilitatea şi unitatea', în opinia sa fiind nevoie ca Belgia 'să continue să construiască punţi.

La fel s-a exprimat şi premierul Charles Michel, care a ţinut să sublinieze în discursul său că acesta nu este un război împotriva islamului. „Să nu ne întoarcem unii împotriva altora, ci să fim uniţi şi puternici”, a mai afirmat prim-ministrul belgian.

Autorităţile belgiene au fost sever criticate pentru incapacitatea de preveni aceste atacuri, deşi aveau informaţii care ar fi trebuit să le atragă atenţia asupra posibilelor intenţii ale teroriştilor, de altfel cetăţeni belgieni.