Egiptul şi Grecia au desfăşurat în Marea Mediterană avioane şi nave pentru a căuta avionul EgyptAir Paris-Cairo, dispărut de pe radare în noaptea de miercuri spre joi, a anunţat joi armata egipteană într-un comunicat citat de AFP. 

Informaţia a fost confirmată de Ministerul Apărării de la Atena, care a anunţat că a desfăşurat o fregată şi aviaţie militară în sudul Mării Mediterane, relatează Reuters. 

Armata egipteană a desfăşurat şi ea avioane de recunoaştere şi nave pentru a încerca să localizeze aparatul şi eventual să salveze supravieţuitori, potrivit comunicatului. 

Zborul MS804, care a dispărut de pe ecranele radar la 30-40 de mile (48 până la 64 km) de coasta nordică a Egiptului, transporta 56 de pasageri, printre care un copil şi doi bebeluşi, precum şi şapte membri ai echipajului şi trei ofiţeri de securitate. 

Precedente recente

Două incidente recente - unul rezolvat uşor, altul transformat într-o catastrofă - care au implicat avioane care decolaseră din Egipt:

În martie, un pirat al aerului a deturnat în Cipru un avion EgyptAir, care decolase din Alexandria şi transporta 55 de pasageri. La sosirea în aeroportul cipriot Larnaca, individul a eliberat o mare parte din pasageri, apoi situaţia a fost reglementată fără probleme după şase ore de negocieri.

În acest context, AFP aminteşte că gruparea jihadistă Stat Islamic a revendicat un atentat cu bombă împotriva unui avion charter din Rusia, prăbuşit la 31 octombrie 2015 în nordul peninsulei Sinai, cu 224 de persoane la bord. Nu au existat atunci supravieţuitori.