Cei 12 atacatori au apărut pe autostrada A14 de lângă Cesena la bordul a trei automobile. Înarmaţi cu mitraliere şi cu cagule pe cap, aceştia au blocat blindata plină cu bani, dar şi vehiculele şoferilor din apropiere. Ameninţându-i cu armele, tâlharii i-au impus pe toţi să iasă din maşini, iar apoi s-au apucat de treabă.

Echipaţi cu instrumente speciale, aceştia au găurit acoperişul blindatei şi au intrat în interior. Au început să scoată sacii cu bani, însă, din cauza faptului că acţionau contra cronometru au reuşit să se pricopsească doar cu 600 de mii de euro din cele două milioane. În acelaşi timp, alţi membri ai comando-ului au urcat la bordul unui autocamion şi l-au postat în mijlocul străzii pentru a bloca maşinile poliţiei ce puteau să apară în orice clipă. Înainte să fugă, şi-au incendiat maşinile pentru a nu lăsa urme şi au aruncat cuie metalice pe şosea pentru a opri o eventuală urmărire.

O parte dintre ei au fugit la bordul unui vehicul furat de la şoferii din preajmă, iar alţii s-au făcut nevăzuţi îndreptându-se spre câmpul din apropiere. A fost mobilizat şi un elicopter pentru a da de urma hoţilor, dar suspecţii sunt de negăsit până în prezent.