Miliardarul a afirmat că a depus la Comisia Electorală Federală (FEC) declaraţia sa de avere, un document pe care candidaţii la alegerile federale trebuie să-l completeze pentru a prezenta companiile în care au funcţii sau interese, precum şi activele şi datoriile lor. Sumele exacte nu se cunosc, ceea ce face imposibil să se estimeze în mod independent averea netă a candidatului.

În iulie anul trecut, Donald Trump a depus o declaraţie în care a enumerat peste 500 de companii şi a raportat venituri de 362 de milioane de dolari în 2014 (exceptând dividendele, dobânzile, chiriile, câştigurile de capital).

El a raportat de data aceasta venituri de 557 de milioane de dolari, fără a confirma că această sumă acoperă perioada 2015. Documentul, care nu este încă disponibil publicului, conţine 104 pagini, a spus el.

„Averea netă a lui Donald Trump a crescut de la ultima sa declaraţie în iulie 2015. Până în prezent, averea netă a domnului Trump depăşeşte 10 miliarde de dolari", a scris echipa sa într-un comunicat.

Potrivit estimărilor Forbes publicate marţi, averea lui Donald Trump s-ar ridica la 4,5 miliarde de dolari.