John Apter, şeful departamentului din Hampshire al Federaţiei, a declarat că criza naţională de poliţişti înarmaţi i-ar putea lăsa pe unii poliţişti din zone izolate neînarmaţi şi vulnerabili.

Comentariile lui au loc în contextul în care Theresa May, ministru de interne, se pregăteşte să susţină un discurs în cadrul conferinţei anuale din Bournemouth a Federaţiei poliţiei.

Datele date publicităţii luna trecută arată că numărul poliţiştilor înarmaţi în Anglia şi Ţara Galilor a scăzut cu aproape o cincime în cinci ani.

John Apter susţine că poliţiştii înarmaţi s-ar putea afla la o distanţă de 70 mile distanţă dacă un atac terorist are loc într-o zonă rurală. Distanţa ar fi mai mică dacă un atac s-ar produce în mijlocul ţării, dar unităţile înarmate ar veni tot de la 30 de mile depărtare, ceea ce ar dura mai mult decât câteva minute.

În acest caz, singurii poliţişti care ar interveni ar fi poliţişti neînarmaţi şi vulnerabili, care într-o situaţie care implică terorismul ar fi ţinte sigure, susţine reprezentantul poliţiei.