După decesul americancei Susannah Mushatt Jones, o femeie din Italia în vârstă de 116 ani — Emma Morano-Martinuzzi — a devenit cea mai bătrână persoană din lume, potrivit Gerontology Research Group. 

Jones, care s-a născut în anul 1899 în sudul statului Alabama din SUA, a fost fiica unor dijmaşi şi nepoata unor sclavi.

După ce a absolvit liceul, s-a mutat în anul 1922 mai spre nord, în New Jersey şi apoi la New York, unde a lucrat ca menajeră şi îngrijitoare de copii, potrivit Guinness World Records şi Vandalia Senior Center din Brooklyn (New York) unde femeia a trăit.

Jones, care s-a pensionat în 1965, a spus că secretul longevităţii sale se bazează pe mult somn şi că niciodată nu a fumat şi nu a băut alcool.

Cea mai vârstnică persoană din lume de când se fac aceste verificări a fost Jeanne Calment din Franţa, care a murit în anul 1997 la vârsta de 122 de ani şi 164 de zile, a menţionat Gerontology Research Group.

Gerontology Research Group este un grup global de cercetare în diferite domenii care verifică şi monitorizează supercentenarii, adică persoanele care au vârsta de cel puţin 110 de ani. La 31 august 2015, grupul avea o listă cu 49 de supercentenari.