„Cred că în cea mai mare parte suntem de acord asupra unei mulţimi de diferite probleme", a afirmat Trump într-un interviu urmând a fi difuzat mai târziu în timpul serii de joi de Fox News.

„Mă simt foarte puternic cu privire la securitatea frontierelor. Mă simt foarte puternic în legătură cu comerţul. Mă simt foarte puternic asupra consolidării militare. Într-o mare măsură, cred că Paul este de asemenea", a spus Trump.

Trump şi Ryan au avut o întâlnire extrem de anticipată joi la Washington, pentru a încerca să elimine divergenţele înaintea alegerilor prezidenţiale din noiembrie.

Candidatul republican la Casa Albă Donald Trump şi şefii partidului au avut joi primele discuţii la Washington pentru a pune capăt diviziunilor interne profunde şi a face front comun împotriva democratei Hillary Clinton.

„Deşi suntem sinceri cu privire la diferenţele noastre, am constatat că există de asemenea mai multe terenuri de înţelegere", au declarat într-un comunicat comun Donald Trump şi Paul Ryan, omul forte al Congresului, preşedintele Camerei Reprezentanţilor şi cel mai înalt responsabil republican care a refuzat până acum să îl sprijine în mod oficial pe candidatul la prezidenţiale.

„A fost prima noastră întâlnire, dar un pas pozitiv spre reunificare", au estimat ei.

„Statele Unite nu îşi pot permite patru ani suplimentari cu o Casă Albă Obama, reprezentată de Hillary Clinton. De aceea, este crucial ca republicanii să se adune în jurul principiilor noastre comune, promovând un program conservator şi făcând tot posibilul pentru a câştiga în această toamnă", au adăugat ei, aparent dornici să atenueze, cel puţin în public, divergenţele — chiar dacă Paul Ryan încă nu a anunţat că îl sprijină pe Donald Trump.