Guvernul regional din Castilla-La Mancha a activat planul regional de urgenţă în provincia Toledo. Norul toxic ar putea afecta o parte a populaţiei localităţii Sesena, care are circa 20.000 de locuitori, avertizează guvernul regional.

Alerta a fost dată în cursul nopţii, la ora 01:20. Pompierii din Madrid şi Toledo au fost mobilizaţi, pentru stingerea incendiului fiind folosite inclusiv elicoptere.

Conform unui responsabil al pompierilor din Madrid, incendiul a atins circa o cincime din cauciucurile depozitate acolo, o cantitate de mii de tone, şi recomandă riveranilor să închidă uşile şi ferestrele pentru a se expune cât mai puţin fumului toxic. Reprezentantul pompierilor precizează că deocamdată nimeni nu a fost afectat. 

Acest depozit de cauciucuri uzate a apărut în anii '90, iar de atunci s-a tot extins. În anul 2003, depozitul a fost declarat ilegal, dar nici până acum nu s-a găsit o soluţie pentru a evacua pneurile ce s-au acumulat de-a lungul timpului pe o suprafaţă de aproape zece hectare, echivalentul a 14 terenuri de fotbal. Ecologiştii au avertizat de ani buni despre riscul de poluare generat de respectivul depozit.