Tabloul, o natură moartă, expusă în prezent la Muzeul Wallraf Richartz, va fi returnat moştenitorilor proprietarilor săi evrei anteriori, care doresc ca tabloul să fie vândut la licitaţie.

Lucrarea lui de la Pena (1807-1876) a aparţinut iniţial editorului liberal Rudolf Mosse (1843-1920) şi ulterior fiicei acestuia, Felicia Lachmann-Mosse.

În 1934, la câteva luni după venirea lui Hitler la putere, bunurile acesteia au fost scoase la vânzare, în cadrul unei licitaţii obligatorii la Berlin, unde tabloul a fost cumpărat de dealerul Walter Westfeld (1889-c1943). Colecţia de artă Westfeld a fost ulterior confiscată de către nazişti şi scoasă la licitaţie la Köln, în 1939. Westfeld a fost deportat şi a pierit în lagărul de concentrare de la Auschwitz.

Cercetătorii au descoperit o serie de picturi din fosta colecţie a lui Mosse în mai multe muzee, iar recent Universitatea din Zurich a returnat două portrete ale unor mumii egiptene moştenitorilor lui Mosse.

Mai multe opere de artă din aceeaşi colecţie urmează să fie vândute la începutul lunii iunie în cadrul unei licitaţii la Berlin.