Atacul, care nu a fost revendicat deocamdată, survine după cea mai sângeroasă zi a anului pentru capitala irakiană, miercuri cel puţin 94 de persoane fiind ucise şi 150 rănite în mai multe atentate comise la Bagdad de jihadişti ai Statului Islamic.

Potrivit surselor citate, atacatorii de joi de la Abu Ghraib s-au apropiat din două direcţii de sediul poliţiei, după care şi-au detonat vestele cu explozibili.

Un al treilea atentator a fost ucis înainte ca vreunul dintre ei să pătrundă în incintă, a precizat Comandamentul pentru operaţiuni din Bagdad.

Miercuri, două atentate cu maşină-capcană au vizat civili în două cartiere din Bagdad, provocând moartea a cel puţin 30 de persoane, după ce o explozie în cartierul şiit Sadr City, din nordul capitalei irakiene, s-a soldat în cursul dimineţii cu cel puţin 64 de morţi.

Recenta intensificare a atentatelor la Bagdad a sporit criticile împotriva prim-ministrului Haider al-Abadi, confruntat deja cu o criză politică pe fondul tentativelor de remaniere a guvernului său, în cadrul eforturilor anticorupţie.