Ancheta sociologică arată că 48% dintre germanii cu drept de vot nu susţin afirmaţia „Sunt pentru rămânerea Angelei Merkel în funcţia de cancelar şi după alegerile federale din 2017''.

Circa 27% dintre germani afirmă că vor ca lidera conservatorilor germani să rămână la conducerea guvernului şi după alegerile de anul viitor, în timp ce 25% au declarat că nu au o opinie privind acest subiect sau nu au răspuns deloc.

„Rezultatele acestui sondaj arată că germanii sunt tot mai plictisiţi de Merkel, care se află la putere deja de 11 ani'', a explicat redactorul-şef al revistei Cicero, Christoph Schwennicke.

El a adăugat că maniera în care Merkel a gestionat criza migranţilor este, de asemenea, un factor important. „Acţiunea ei solitară în criza refugiaţilor vara trecută a fost o greşeală, atât la nivel naţional, cât şi la cel european'', a spus Schwennicke.

Angela Merkel a decis să menţină deschise graniţele Germaniei pentru sute de mii de refugiaţi veniţi din ţări devastate de război, ca Siria, Irak şi Afganistan.

Numărul zilnic al migranţilor care au intrat în Germania a depăşit în toamna trecută pragul de 10.000, dar s-a redus semnificativ în acest an ca urmarea a închiderii graniţei dintre Macedonia şi Grecia şi acordului UE-Turcia, care au descurajat migranţii ce intenţionau să traverseze Marea Egee pentru a ajunge în Uniunea Europeană.