„Voi veni în curând”, a declarat el fără a da alte detalii, potrivit cotidianului Israel Hayom, o publicaţie gratuită considerată ca apropiată premierului Benjamin Netanyahu. Donald Trump urma să se deplaseze în Israel la sfârşitul lunii decembrie, dar a decis în cele din urmă să-şi amâne vizita care era prevăzută la câteva zile după scandalul provocat de propunerea miliardarului de a bloca intrarea musulmanilor în SUA.

„Am decis să amân călătoria în Israel şi să-mi programez întâlnirea cu premierul Benjamin Netanyahu la o dată ulterioară, după ce voi deveni preşedintele SUA”, a scris el pe contul de Twitter.

În interviul publicat de Israel Hayom, Donald Trump critică politica preşedintelui american Barack Obama, apreciind că „ameninţarea actuală împotriva Israelului este mai mare ca niciodată” din cauza „politicii preşedintelui Obama faţă de Iran şi a acordului privind dosarul nuclear iranian'. 'Cred că poporul israelian suferă mult din cauza lui Obama”, a adăugat el.

Israelul este o etapă străină privilegiată pentru candidaţii la Casa Albă, deopotrivă pentru a îmbunătăţi statutul lor diplomatic şi pentru a aduce în atenţia electoratului american sprijinul lor pentru aliatul israelian.

Donald Trump a câştigat marţi primarele republicane din Virgina de Vest, un rezultat fără surpriză, după ce toţi adversarii săi s-au retras din cursa alegerilor primare şi este candidatul posibil al partidului pentru prezidenţialele din noiembrie.