Grupul Anonymous se află în spatele atacului, transmite Insider Russia.

Hackerii au scos la vânzare datele personale ale lui Dmitri Kiseliov pentru 22 de bitcoini, echivalentul a aproximativ 15.000 de dolari.

Iar pentru a le face mai interesante pentru potenţialii cumpărători, cei de la Anonymous au făcut publice câteva picanterii.

Mesajele descoperite de hackeri dau indicii despre veniturile prezentatorului TV. Se pare că Kiseliov a câştigat atât de mulţi bani în 2014 încât şi-a permis un apartament de 204 metri pătraţi în centrul Moscovei, în valoare de 4,6 milioane de dolari.

În plus, el mai deţine o vilă de vacanţă şi o plantaţie de viţă-de-vie în oraşul Koktebel din Crimeea, peninsula anexată de Rusia de la Ucraina. Potrivit conversaţiilor purtate pe email, el a cumpărat şi o barcă cu motor din SUA cu 49.000 de dolari.

Din cauza propagandei pro-Kremlin, Kiseliov este vizat de sancţiunile Occidentului, astfel că acesta a vrut să angajeze un avocat din străinătate care să-l ajute să scape de ele. Prezentatorul TV ar fi vrut să călătorească în alte ţări, însă nu poate face acest lucru, din cauza că UE şi SUA nu îi acordă viză.