„Îl susţin pe Trump. Voi vota pentru Trump", a declarat el cotidianului popular New York Post, cu 12 zile înainte de alegerile primare din acest stat. Donald Trump, care şi-a construit averea la New York, ar urma să câştige uşor alegerile primare republicane din acest stat.

În vârstă de 71 de ani, Giuliani, care era primar la momentul atentatelor de la 11 septembrie 2001, a spus că Donald Trump ar obţine peste 50% din voturi, pragul necesar pentru a câştiga susţinerea majorităţii celor 95 de delegaţi aflaţi în joc pentru republicani în statul New York.

El a mărturisit că a fost extrem de iritat de atacurile principalului adversar al lui Donald Trump, senatorul Ted Cruz, împotriva valorilor New York-ului.

„Este vorba de New York. Suntem o familie. Eu pot să ironizez New York-ul, însă nu şi el", a explicat el.

„Ştiu că el ataca valorile democraţilor liberali. M-am luptat pentru a schimba aceste politici... Însă există un mijloc mai bun de a o spune", a adăugat Rudy Giuliani.

Donald Trump conduce în sondaje pentru alegerile primare republicane din New York, cu o medie de 31 de puncte procentuale în avans faţă de contracandidaţi, conform site-ului RealClearPolitics.