„Sper că nu va afecta rezultatul referendumului nostru, întrucât este vorba despre o chestiune foarte diferită", a declarat Cameron, cu prilejul unei dezbateri publice la Exeter, în sud-vestul ţării.

„Nu cred că va avea un impact asupra noastră, pentru că noi abordăm o problemă mult mai amplă", a subliniat premierul conservator, implicat într-o campanie de convingere a conaţionalilor săi să voteze pentru rămânerea în Uniunea Europeană, după ce a obţinut câteva reforme din partea Bruxelles-ului.

Olandezii s-au pronunţat miercuri masiv împotriva Acordului de asociere între Uniunea Europeană şi Ucraina, în cadrul unui referendum consultativ convocat printr-o petiţie populară.

Deşi acordul vizează consolidarea dialogului politic şi a schimburilor economice între UE şi Ucraina, miza referendumului a fost deturnată de euroscepticii olandezi, care au făcut din rezultat un vot simbolic cu privire la Uniune.

În opinia premierului britanic, „este important ca instituţiile europene şi guvernul olandez să asculte cu atenţie ce spun alegătorii, pentru a încerca să înţeleagă şi să lucreze" pornind de la acest rezultat.

În ceea ce priveşte Marea Britanie, rezultatul votului de la 23 iunie se anunţă unul strâns, în condiţiile în care sondajele nu indică o tendinţă clară. O anchetă realizată online şi publicată duminică în The Observer arată un avans al partizanilor Brexit, cu 43%, în faţa susţinătorilor rămânerii în UE (39%).