„Acum şase şi şapte ani, unul dintre autorii atacurilor teroriste de la Bruxelles a lucrat, pentru o perioadă de câte o lună, pentru o firmă de curăţenie care avea contract cu Parlamentul European, la acel moment", a declarat un purtător de cuvânt al PE, Jaume Duch Guillot.

„Ca student, a avut o slujbă la o firmă de curăţenie în PE, pe timpul vacanţei de vară, timp de câte o lună, în 2009 şi 2010", a adăugat el.

Firma de curăţenie a prezentat probe că atacatorul vizat — al cărui nume nu a fost precizat — nu avea cazier judiciar la acel moment.

Un oficial al UE a spus însă că persoana respectivă este Najim Laachraoui, un cetăţean belgian de 25 de ani despre care procurorii spun că şi-a detonat explozibilul avut asupra sa în atacul de pe aeroportul din Bruxelles şi este de asemenea suspectat că a confecţionat vestele pentru autorii kamikaze ai atacurilor din luna noiembrie de la Paris, când 130 de persoane au murit, potrivit Reuters.

Peste 30 de persoane au murit în triplul atac cu bombă de la 22 martie de la Bruxelles. Atacatorii şi-au detonat explozibilul avut asupra lor în aeroportul internaţional din Bruxelles şi într-o staţie de metrou în apropierea sediilor principalelor instituţii ale UE.

Trei din cei patru atacatori au fost până acum identificaţi: fraţii Ibrahim şi Khalid El Bakraoui, născuţi la Bruxelles, şi Najim Laachraoui, cetăţean belgian.

Toţi trei au murit în atacuri, în timp ce un al patrulea suspect este în continuare căutat de poliţie.