Cotidianul german, aflat, alături de alte instituţii media internaţionale, la originea dezvăluirilor, susţine că pe lista de clienţi ai cabinetului figurează "traficanţi de droguri din Mexic, Guatemala şi Europa de Est" care sunt supuşi sancţiunilor.

„Un finanţator probabil al Hezbollah, persoane care susţin programele nucleare iranian şi nord-coreean şi doi presupuşi susţinători ai preşedintelui din Zimbabwe, Robert Mugabe", apar de asemenea în aceste fişiere, continuă publicaţia, fără a preciza totuşi identitatea persoanelor sau a companiilor vizate.

„Cel puţin 22 de persoane şi cel puţin 24 de companii" cu care Mossack Fonseca a făcut afaceri s-au aflat sau se află pe liste vizate de sancţiuni americane sau europene, conform aceleiaşi surse.

Süddeutsche Zeitung adaugă faptul că, în unele cazuri, colaborarea s-a încheiat înainte ca sancţiunile să intre în vigoare, dar că în alte cazuri aceasta a continuat de-a lungul anilor.

În prezent, patru companii cu sediul în Seychelles fac obiectul unor sancţiuni ale SUA şi toate au fost, „cel puţin o perioadă de timp", create sau administrate de cabinetul de avocatură panamez. În Insulele Virgine, 15 firme sunt supuse unor sancţiuni americane, iar şase dintre ele au fost înregistrate sau administrate de Mossack Fonseca.

Cotidianul francez Le Monde a divulgat deja în cadrul acestei anchete jurnalistice că regimul sirian a putut să ocolească sancţiunile internaţionale şi să îşi finanţeze maşina de război datorită, printre altele, a trei firme paravan cu sediul în Seychelles.

Ancheta, care se bazează pe documente provenite de la cabinetul de avocatură panamez, a dezvăluit existenţa unor averi în paradisuri fiscale pe numele a 140 de responsabili politici sau personalităţi de prim-plan.