INCOM Resources Recovery, cel mai mare producător de PET-uri din Asia, a introdus un mecanism inovator de colectare a sticlelor de plastic de la populaţie. Este vorba despre tonomate care dau credite pe cartelele de transport sau pe cele de telefon în schimbul unor sticle de plastic goale.

Frunzele pot servi ca o bună sursă de profit dacă ştiţi ce să faceţi cu ele. De exemplu, în Oradea există un sistem unic care transformă sute de tone de resturi vegetale în pământ de flori. Aspiratoare uriaşe adună frunzele din străzi, iar în urma unui proces de compostare, acestea devin îngrăşământ pentru plante.

Norvegia are cea mai mare rată de transformare a deşeurilor municipale în energie termică şi electrică din Europa. Incineratoarele de aici pot funcţiona doar dacă au suficientă materie primă gata sortată, de aceea autorităţile din Oslo importă resturi şi din ţările vecine. Deşeurile alimentare ajung îngrăşăminte organice sau biocombustibil, iar cele din plastic - jucării, scaune sau... jachete.

În Senegal absolut nimic nu se pierde. Pungile de plastic se reciclează şi devin caiete de şcoală, iar cutiile de conserve se transformă în sticle de apă minerală. Aici se colectează chiar şi cojile de fructe pentru a fi utilizate în parfum ieftin.