Acest atac, survenit marţi, a rănit de asemenea 70 de persoane, între care 30 de copii, a precizat OSDO, adăugând că aceasta constituie o încălcare a acordului de încetare a ostilităţilor, în vigoare de la 27 februarie.

„Un bombardament major s-a soldat marţi cu 18 morţi în rândul civililor, între care trei copii, o femeie însărcinată şi o femeie în vârstă”, a anunţat OSDO. „Este vorba de o încălcare foarte clară a armistiţiului”, a declarat la rândul său directorul OSDO, Rami Abdel Rahmane.

Atacul a vizat cartierul cu majoritate kurdă Cheikh Maksoud, unde aproximativ 50.000 de locuitori sunt prinşi în capcană între cartierele controlate de regim şi zonele rebelilor.

Rebelii, între care gruparea islamistă Ahrar al-Sham, aliată a Al-Qaida în Siria, au continuat miercuri bombardarea Cheikh Maksoud, menţionează OSDO.

Potrivit lui Abdel Rahmane, rebelii încearcă să preia controlul cartierului deoarece le va permite să aibă „o rampă de lansare pentru atacuri” asupra forţelor guvernamentale.

Oraşul Alep, fostă capitală economică a Siriei, este divizat din 2012 între cartiere ale rebelilor şi zone deţinute de forţele regimului lui Bashar al-Assad. Kurzii, care reprezintă aproximativ 15% din populaţia siriană, au încercat să evite confruntările cu cele două părţi de la declanşarea conflictului. Conflictul sirian s-a soldat cu peste 270.000 de morţi şi milioane de persoane au fost strămutate din 2011.