„Nu înţeleg de ce unii critică acest lucru. Unii oameni doresc ostilitate faţă de NATO şi eu nu vreau lucrul acesta. Putem adera la Uniunea Europeană fără a fi membră a NATO; nimeni nu ne impune asta, (secretarul general al NATO Jens) Stoltenberg a spus că acest lucru depinde de noi. Este mai bine să învăţăm de la ei (NATO), să participăm la operaţiuni de menţinere a păcii, exact aşa cum cooperăm cu ruşii şi cu alţii'', a spus Vucic, într-o emisiune a postului de televiziune B92.

Pe de altă parte, el a atras atenţia asupra riscului extinderii extremismului în Europa şi în special în Balcani.

„Extremismul este în creştere în toate ţările din Balcanii Occidentali şi asta nu e o veste bună. Opinii extremiste există şi în Europa şi unele guverne adoptă părţi ale politicilor promovate de grupările extremiste pentru a se apăra la rândul lor de presiuni. Eu nu vreau să fac compromisuri cu asemenea idei. Este o politică ce ar costa scump Serbia'', a subliniat şeful executivului de la Belgrad.

O revenire la trecut şi la conflicte ar fi dezastruoasă pentru Serbia, a continuat Aleksandar Vucic, accentuând că nu doreşte să fie şeful unui guvern care va trebui să colaboreze cu protagoniştii instabilităţii din regiune.

La începutul lunii martie, Vucic a reafirmat că poziţia guvernului său este aceea că Serbia nu va adera la nicio alianţă militară şi că ţara va rămâne neutră din punct de vedere militar.

Rezultatul bombardamentelor NATO asupra Serbiei, din primăvara lui 1999, a fost desfăşurarea unei misiuni a ONU în Kosovo, provincie care în februarie 2008 şi-a autoproclamat independenţa faţă de Serbia.