„Facţiunea Partidului Radical va iniţia declanşarea procedurii de destituire a preşedintelui Poroşenko, în conformitate cu prevederile Articolului 111 din Constituţia Ucrainei. Noi cerem crearea unei comisii parlamentare provizorii pentru investigarea faptelor legate de existenţa unor conturi ale preşedintelui Petro Poroşenko în societăţi offshore”, a scrie Leaşko, pe pagina sa de Facebook.

Potrivit acestuia, este „culmea cinismului” să-ţi ascunzi averea în paradisuri fiscale în timp ce „sute de soldaţi au murit în asediul de la Ilovaisk”, din august 2014, în timpul luptelor cu rebelii separatişti proruşi în estul Ucrainei.

Biroul Naţional Anticorupţie din Ucraina (NABU) a anunţat anterior că nu va începe o anchetă împotriva preşedintelui Petro Poroşenko în urma publicării documentelor în afacerea „Panama Papers” din motive de imunitate.

„Refuzul Biroului Naţional Anticorupţie de a investiga acţiunile preşedintelui (Poroşenko) este o dovadă a subordonării acestuia şi a faptului că imită doar lupta împotriva corupţiei”, a reacţionat Leaşko.