Totodată, angajatele care vor deservi aceste zboruri trebuie să poarte pantaloni şi bluze cu mâneci lungi în deplasările prin Teheran. Dacă vor refuza să efectueze aceste zboruri, ele vor putea primi sancţiuni cu efecte asupra salariului sau a contractului de angajare.

În această situaţie, „zilnic primim sesizări de la stewardese îngrijorate, care ne spun că ele nu vor să poarte văl'', a declarat un reprezentant al Sindicatul Personalului Navigant (SNPNC). Prin urmare, „pentru a nu se leza libertatea lor de conştiinţă'', organizaţia propune ca participarea angajatelor la aceste curse să se facă pe bază de „voluntariat''. Sindicatul şi-a exprimat, de altfel, îngrijorările şi faţă de ministrul francez pentru drepturile femeilor, Laurance Rossignol.

Membrii echipajelor aeriene „trebuie, ca toţi vizitatorii străini, să respecte legile ţării în care merg'', susţine Air France. „Legea iraniană impune tuturor femeilor prezente pe teritoriul acestei ţări purtarea în spaţiul public a unui văl care să acopere părul. Această obligaţie, care nu se aplică pe durata zborului, este respectată de toate companiile aeriene care au curse în şi dinspre Republica Iran'', a mai precizat compania. În plus, a menţionat că obligaţia de a purta eşarfa pe durata anumitor escale „nu este o noutate'', întrucât a fost aplicată şi în alte ocazii, mai ales în Arabia Saudită.

Întrerupte din 2008, după instituirea de sancţiuni internaţionale asupra Iranului din cauza dosarului nuclear, legăturile aeriene dintre Paris şi Teheran vor fi reluate cu frecvenţa de trei curse săptămânale.