În Maracaibo, al doilea cel mai mare oraş din Venezuela, un magazin a fost complet devastat. Oamenii au intrat cu forţa în clădire şi au furat din produse, spre disperarea proprietarului, care acuză forţele de ordine că nu au făcut nimic.

Am ajuns la 21:30 şi poliţia era tot aici, patrula prin zonă, dar ce au făcut? Nimic! Oamenii au jefuit până la 21:00 şi poliţia nu a făcut nimic”, a declarat proprietarul magazinului jefuit, Jose Vega.

Zeci de proteste antiguvernamentale, plus jafuri din magazine şi farmacii, au avut loc săptămâna asta în Maracaibo, dar şi în alte oraşe din Venezuela.

Autorităţile au scos pe străzi soldaţi ai Gărzii Naţionale în echipament de intervenţie, ca să păstreze ordinea.

Cerem populaţiei să coopereze, să-şi păstreze calmul şi să urmeze toate regulile constituţionale”, comandant în Garda Naţională, Franklin Duque.

Parlamentul Venezuelei, dominat de opoziţie, a votat pentru demiterea ministrului alimentaţiei, din cauza lipsurilor severe în rândul produselor de bază. De asemenea, opoziţia anunţă că s-au strâns până acum 600 de mii de semnături pentru a începe procedura de demitere preşedintelui Nicolas Maduro, de trei ori mai mult decât este necesar.