Potrivit agenţiei Anadolu, arestările au fost operate în patru oraşe: Sanliurfa (sud-est), Istanbul, Bursa şi Afyon (centru).

Atentatul sinucigaş a fost comis miercuri după-amiază într-un loc turistic şi simbol al oraşului Bursa, marea moschee otomană Ulu Camii.

Din cei 13 răniţi, opt erau încă spitalizaţi joi, însă niciunul nu este în stare gravă, au precizat autorităţile locale.

Atacatorul sinucigaş este o femeie care a fost făcută bucăţi după ce a declanşat dispozitivul exploziv pe care îl avea asupra sa, a declarat miercuri prim-ministrul Ahmet Davutoglu.

Presa din Turcia privilegiază pista unui atac al Statului Islamic şi ipoteza că a fost vorba despre o explozie declanşată prematur, ceea ce a permis evitarea unui bilanţ mai grav de victime.

Poliţia a prelevat amprente digitale de la atacatoare, procedând ulterior la teste ADN pentru a-i stabili identitatea.

Oraşul industrial Bursa, a patra metropolă a Turciei cu 2,7 milioane de locuitori şi prima capitală otomană, adăposteşte numeroase vestigii din acea epocă.

Atacul de miercuri a survenit la o zi după ce ambasada SUA la Ankara a lansat un nou avertisment cetăţenilor săi, din cauza unor ameninţări serioase de atentate la obiective turistice, înaintea perioadei estivale.