Parchetul a precizat că va cere plasarea lui Salah Abdeslam în arest preventiv.

Francezul de origine marocană, în vârstă de 26 de ani, a fost arestat pe 18 martie la Molenbeek, Bruxelles, după patru luni în care fusese dat în urmărire prin mandate emis de justiţia franceză.

Suspectul este inculpat şi în Belgia pentru „tentativă de omor ca autor sau coautor” în ancheta privind schimbul de focuri cu poliţia intervenit în cursul unei percheziţii în comuna Forest, pe 15 martie.

Abdeslam a fost extrădat din Belgia în cursul dimineţii şi a ajuns în Franţa, potrivit procurorilor francezi.

Parchetul federal belgian informase anterior despre predarea lui Salah Abdeslam către autorităţile franceze, menţionând însă că nu va comunica „nici informaţie complementară despre ora şi circumstanţele” acestui transfer, realizat în condiţii de discreţie.

Salah Abdeslam, ultimul supravieţuitor al comandoului jihadist în atentatele din noiembrie 2015 de la Paris, va fi apărat în Franţa de avocatul francez Frank Berton, care va forma o echipă cu belgianul Sven Mary şi un al doilea avocat francez, al cărui nume nu a fost anunţat.

Potrivit lui Franck Berton, suspectul este „nerăbdător să dea explicaţii”. „Ceea ce mă interesează este să existe un proces echitabil, iar el să fie condamnat pentru lucrurile pe care le-a făcut şi nu pentru lucrurile pe care nu le-a făcut”, a declarat avocatul acestuia.