„Regulile la nivelul pieţei interne comune vor fi stabilite. Discuţiile vor continua la nivelul liderilor UE, iar Marea Britanie nu va avea reprezentanţi la reuniuni”, a afirmat Michael Grosse-Broemer, un alt reprezentant al CDU, partidul cancelarului Angela Merkel.

„Îi mulţumim preşedintelui Barack Obama că a semnalat Marii Britanii că are un statut important în Europa; este şi opinia noastră”, a subliniat Grosse-Broemer, conform agenţiei Reuters.

„Marea Britanie nu trebuie să se aştepte la niciun tratament preferenţial dacă va părăsi Uniunea Europeană”, a avertizat şi Gerda Hasselfeldt, un reprezentant al Uniunii Creştin-Sociale din Germania, filiala bavareză a CDU.

Eventuala ieşire a Marii Britanii din Uniunea Europeană ar afecta grav relaţiile comerciale cu Statele Unite, a avertizat vineri preşedintele american, Barack Obama, în cursul vizitei la Londra. „Este corect să spunem că la un moment dat ar putea exista un acord comercial SUA-Marea Britanie, dar acest lucru nu se va întâmpla curând pentru că noi ne concentrăm pe finalizarea Acordului cu Uniunea Europeană”, a declarat Barack Obama referindu-se la Parteneriatul Transatlantic pentru Comerţ şi Investiţii (TTIP). „Marea Britanie riscă să ajungă la capătul rândului, nu pentru că nu am avea o relaţie specială, ci din cauza impactului major al unui acord comercial de acest tip; este mai eficient să avem un acord pentru acces pe o piaţă mare, în care sunt multe ţări, decât să semnăm acorduri bilaterale mici”, a explicat preşedintele SUA. Barack Obama a reiterat, la Londra, recomandarea adresată Marii Britanii de a rămâne în Uniunea Europeană, subliniind că în acest mod este consolidată şi relaţia specială"cu Statele Unite.

Marea Britanie organizează pe 23 iunie un referendum pe tema apartenenţei la Uniunea Europeană.