„Este un număr îngrijorător. Cu începere din 2013, s-au înregistrat 11 morţi în jurul lucrărilor olimpice", între instalaţiile pentru JO şi transformările urbane cum ar fi lucrări la artere rutiere şi muzee, a afirmat responsabilul pentru inspecţia muncii, Robson Leite.

„Cu ocazia lucrărilor pentru Mondialul de fotbal din 2014, au fost opt morţi în toată Brazilia (12 oraşe gazdă) şi numai la Rio avem 11 morţi", a menţionat Robson Leite.

Numărul total al victimelor pentru Rio-2016 se regăseşte în paginile unui raport dat publicităţii luni de inspecţia muncii cu scopul de „a atrage atenţia pentru a sensibiliza autorităţile în legătură cu securitatea muncii şi a evita noi accidente", a adăugat el.

Unele şantiere pentru Jocurile Olimpice din 2016, cum este noua linie de metrou unde au murit trei muncitori, sunt în întârziere, iar inspecţia muncii şi-a exprimat îngrijorarea că accelerarea lucrărilor va provoca noi victime.

„Nu trebuie ca muncitorii să aibă zile extenuante. Vom suspenda şantierele", dacă se va întâmpla aşa ceva, a atras atenţia Robson Leite.