Lidera extremei drepte franceze şi-a exprimat speranţa că britanicii „vor avea şansa de a deschide un drum pe care sper că vor fugi şi alte popoare europene" din Uniunea Europeană, pe care ea a denumit-o "o închisoare".

Tot potrivit şefei Frontului Naţional, măsurile de securizare a frontierelor naţionale în interiorul UE, sacrificându-se astfel spaţiul Schengen de liberă circulaţie, sunt justificate.

„Controlarea frontierelor noastre este vitală dacă vrem să luptăm eficient împotriva afluxurilor de migranţi, printre care se pot infiltra şi terorişti islamişti care ne acoperă ţările în sânge", a comentat Marine Le Pen.

În opinia sa, problema migraţiei „nu ar trebui evaluată în termeni religioşi", însă politicienii europeni ar trebui „să spună că nu deţinem mijloacele de a primi aceste mulţimi de oameni, care sunt o sursă de tensiuni sociale, economice şi de securitate".

Marine Le Pen a mai spus că moscheile ridicate în Europa cu fonduri provenite din Qatar şi Arabia Saudită "sunt o ameninţare clară pentru securitatea noastră naţională".

„Dacă a fi populist înseamnă a fi apropiat de muncitori, de pensionari, de milioane de tineri şomeri şi foarte educaţi care nu se pot descurca, atunci da, sunt o populistă", a adăugat ea în interviul pentru cotidianul Libero.