Decesele au început să survină săptămâna trecută, după ce un bărbat din provincia Punjab (centrul Pakistanului) a cumpărat dulciuri pentru a sărbători naşterea fiului său.

Bărbatul şi 11 rude ale sale se numără acum printre cei decedaţi. În total, 77 de persoane au fost afectate, iar cinci se află în acest moment în stare gravă.

Poliţia a arestat doi proprietari ai unui magazin local de dulciuri şi pe unul dintre angajaţii acestora şi a deschis o anchetă cu privire la sursa contaminării.

Oficialii suspectează că dulciurile au fost contaminate cu pesticid, care a ajuns în mod accidental în laddos-urile (un tip de dulciuri foarte populare, în formă de mingiuţe), cumpărate de bărbat.

În prezent se efectuează teste de laborator, după ce poliţia ar fi descoperit saci de pesticid în magazinul de dulciuri.

Dulciurile fuseseră achiziţionate de Sajjad Hussain, un localnic din districtul Layyah, după naşterea fiului său, la 19 aprilie. La 20 aprilie, Hussain a cumpărat 4,5 kg de laddoo pentru a sărbători fericitul eveniment. Cinci persoane au murit imediat după ce au consumat dulciurile, iar decesele au continuat pe parcursul weekendului, a indicat purtătorul de cuvânt al poliţiei, Irfan Faiz.