Cei doi lideri vor deschide apoi în mod oficial Hannover Messe, cel mai mare târg industrial din lume. Pentru prima dată, SUA vor fi ţară parteneră a acestei expoziţii internaţionale.

Vizita de două zile a preşedintelui american la Hanovra, care este a cincea sa vizită în Germania, reprezintă ultima etapă a unui turneu care a mai cuprins Arabia Saudită şi Marea Britanie.

Este de aşteptat ca Obama şi Merkel să folosească acest prilej pentru a impulsiona controversatul acord comercial dintre SUA şi Uniunea Europeană (TTIP), care vizează crearea celei mai mari zone de comerţ liber din lume, cu 800 de milioane de consumatori.

Cea de-a 13-a rundă de negocieri privind TTIP se va desfăşura săptămâna viitoare, la New York.

Un sondaj de opinie Emnid realizat pentru postul de ştiri N24 şi dat vineri publicităţii indica faptul că 84% dintre germani sunt mulţumiţi de activitatea lui Barack Obama în cei opt ani de când acesta se află la Casa Albă şi doar 7% nu sunt mulţumiţi de liderul american.

În cursul zilei de luni, Barack Obama şi Angela Merkel vor participa, la Hanovra, la un minisummit alături de preşedintele francez Francois Hollande, premierul britanic David Cameron şi omologul său italian Matteo Renzi. Vor fi abordate, printre altele, criza refugiaţilor în Europa, campania internaţională contra grupării Stat Islamic şi situaţia din Libia, potrivit unui comunicat de presă al Casei Albe.