În acest stat din nord-estul SUA un tânăr dezechilibrat a ucis 20 de copii şi şase adulţi în şcoala primară Sandy Hook, în decembrie 2012.

Candidata democrată la preşedinţie a denunţat în timpul unei mese rotunde organizate la Hartford, în faţa mai multor sute de persoane, 'epidemia' de morţi cauzate de arme de foc în SUA şi a calificat ca fiind „nesustenabile argumentele celor care nu vor să-şi recunoască responsabilităţile” în materie.

Hillary Clinton a vorbit, de asemenea, despre „hărţuirea pe internet” la care sunt, în opinia sa, supuşi cei care militează împotriva lobby-ului pentru port-armă, precum şi despre „efortul organizat în vederea intimidării lor”.

„În termeni politici, lobby-ul pentru port-armă nu ia pauză niciodată”, a adăugat ea. „În această ţară, avem prea multe arme de foc în mâini rele”, a insistat Clinton, pronunţându-se pentru o „reformă globală privind securitatea armelor”.

Armele de foc ucid în fiecare an circa 32.000 de persoane în SUA. Două treimi dintre decese sunt sinucideri.

Hillary Clinton l-a criticat din nou pe adversarul său democrat Bernie Sanders, reiterând că acesta a votat în Congres în favoarea unei legi care interzice urmăririle împotriva fabricanţilor de arme, în timp ce ea s-a opus.

Hillary Clinton era însoţită de mai multe victime ale masacrului de la Sandy Hook şi de alte victime ale violenţei armate. Ea a fost prezentată asistenţei de Erica Smegielski, fiica directoarei şcolii din Sandy Hook, Down Hochsprung, ucisă în 14 decembrie 2012.

Clinton a câştigat marţi la mare distanţă alegerile primare din New York şi este deja aproape sigură că va deveni candidata democraţilor pentru alegerile prezidenţiale din noiembrie. Ea a mai vorbit despre violenţa armată miercuri, în Philadelphia (Pennsylvania, est), în cadrul unei întâlniri la care a participat şi fostul ministru al justiţiei Eric Holder.

În Connecticut şi Pennsylvania, Clinton se află în fruntea sondajelor de opinie pentru învestitura democrată.