Atacul a avut loc în localitatea Banki, de la frontiera cameruneză, situată la 130 de kilometri sud-est de Maiduguri, capitala statului Borno din Nigeria, unde operează gruparea islamistă Boko Haram.

„Şapte persoane au murit. Este vorba de doi atacatori sinucigaşi", a declarat purtătorul de cuvânt al armatei nigeriene, Sani Usman.

„Cele două femei sinucigaşe au ajuns la un punct de control al armatei şi miliţiei civile", a precizat un membru al miliţiei sub protecţia anonimatului.

„Femeile şi-a detonat centurile explozive succesiv. Una a murit pe loc, iar cealaltă este grav rănită”, a precizat aceeaşi sursă, femeia murit ulterior. În afară de cele două teroriste „şapte persoane au murit, printre acre două femei şi copiii acestora”, a declarat membrul miliţiei civile.

El a adăugat că „nouă persoane au fost rănite, pe care noi le-am transportat la Maiduguri pentru a fi tratate”.

Atacul nu a fost revendicat, dar corespunde modului de operare al grupării Boko Haram, care în ultimul an şi jumătate şi-au intensificat atacurile prin folosirea femeilor şi a fetelor tinere pe post de sinucigaşi, împotriva armatei nigeriene care a preluat mai multe zone controlate de terorişti. Atacurile grupării vizează moschei, locuri aglomerate în general, dar şi tabere în care locuiesc persoane nevoie să-şi părăsească locuinţele din cauza acestui conflict izbucnit din 2009, soldat cu 20.000 de morţi şi 2,3 milioane de refugiaţi.