Mesajele de felicitare pentru regină au început să vină din diverse părţi ale lumii. Primul care a emoţionat-o pe suverană a fost prinţul Charles, care i-a citit la radio BBC câteva versuri din opera lui Shakespeare.

Un mesaj de felicitare pentru monarh a avut şi premierul londonez David Cameron.

În ziua în care împlineşte 90 de ani, cea mai longevivă suverană se va plimba alături de prinţul Philip, spre statuia reginei Victoria la poalele Castelului Hill. Aici, Majestatea Sa va dezveli o placă ce va avea inscripţionate cuvintele „Aleea Reginei”. În cursul acestei seri, împreună cu membri ai familiei regale va aprinde una din cele 90 de torţe care vor lumina în ţară, dar şi în întreaga lume cu ocazia aniversării sale.

Principesa Elisabeta a fost încoronată pe 6 februarie 1952, la vârsta de 25 de ani, după moartea tatălui său, George al VI-lea. Regina Marii Britanii şi a Irlandei de Nord este primul monarh care plăteşte taxe şi şi-a înscris copiii la şcoală, abolind regula lecţiilor particulare. Anul acesta se împlinesc 64 de ani de când deţine coroana şi este monarh peste 16 state şi 143 de milioane de oameni. Un sondaj realizat în luna aprilie a acestui an a arătat că Elisabeta a II-a se bucură de susţinerea a 77 la sută dintre supuşi, faţă de doar jumătate, în cazul Prinţului Charles.