Samantha Power se află în capitala Camerunului pentru o întrevedere cu preşedintele Paul Biya şi a asistat la o ceremonie în care au fost arşi 2.000 de colţi de fildeş într-o tentativă de a descuraja braconajul. Diplomatul american urmează să efectueze vizite şi în Ciad şi Nigeria.

„Am discutat despre monstruoasa ameninţare reprezentată de Boko Haram şi am căzut de acord, şi am fost foarte fermi asupra acestui punct, că răspunsul militar de unul singur nu poate reuşi în a învinge Boko Haram pe termen lung”, a declarat ea după întrevederea cu preşedintele Biya.
Respectul pentru drepturile omului, buna guvernare, dezvoltarea economiei şi a împăduririlor, precum şi concentrarea asupra dezvoltării societăţii civile sunt componente esenţiale ale campaniei, a spus ea.

Camerun, Nigeria şi Ciad sunt forţe contributoare la combaterea Boko Haram. Samantha Powers are în program o vizită la Forţa comună multinaţională, care este formată din trupe provenind din cele trei ţări, precum şi din Niger şi Benin.

SUA au trimis trupe şi drone şi s-au oferit chiar să detaşeze o misiune pentru operaţii speciale pentru a contribui la lupta împotriva Boko Haram, care a depus jurământ de credinţă faţă de Stat Islamic.